48 Hour Film Project Utrecht 2019 – Drawing (Groep: Forty-8)

Ik kan vol trots vertellen dat wij als groep Forty-8 mee hebben gedaan aan het 48HFP in Utrecht. Ik ga jullie meenemen door het proces van het maken van onze film en helemaal aan het einde laat ik jullie onze film zien via een YouTube link. Veel lees/ kijk plezier!

Het begon allemaal op school in Utrecht. Op school waren wij al bezig met het voorbereiden van het project, door acteurs, locaties, crew en apparatuur te regelen. We meldden ons aan, en zijn direct begonnen met planningen maken en mensen werven. We wilden niet voor paal staan en niets voorbereid hebben voor dat we aan de slag gingen.

Na het geregel, was de dag eindelijk daar; 20 september 2019. De kick-off van het project en we wisten onze 2 genre’s. Je trekt uit een bakje 2 genre’s, en je krijgt van de organisatoren een naam en beroep voor 1 van de rollen, een verplichtte zin en een prop (object) die in de film moet. Voor deze editie hadden we gekozen voor Leon/ Leonoor Einstein die journalist is, de zin “Er is geen plan B” en als object/ prop moest er in de film een tekening zitten. We zijn direct om 19:00 vertrokken richting het huis van een studiegenoot en we kozen ervoor om genre “Fish out of Water” te kiezen. Dit genre betekent “out of your comfort zone” en hier wisten we het beste verhaal bij. Voordat we naar het huis van studiegenoot Joren gingen, stopte we nog even bij de McDonald’s voor avondeten. Ik ben daarna afgezet op het station, zodat ik de trein terug naar huis kon nemen. Mijn taak was vooral op de zaterdagavond/ gehele zondag. Ik zou de montage maken van de film, samen met 2 andere.

De zaterdag heb ik vooral geassisteerd met het opnemen. Zelf ben ik vooral bezig geweest met het decor op de set. We mochten de woonboerderij van een oom van dezelfde studiegenoot – van het huis waarin we sliepen -gebruiken. De woonboerderij was ruim genoeg om onze film op te nemen.

We hebben de gehele film kunnen maken in een kleine middag. Rond 17:00 ben ik richting Boskoop gegaan om uit eten te gaan met mijn familie. Rond 21:00 was ik terug in het huis bij de studiegenoten die gebleven waren, dat waren er 3 van de 8.

Uiteindelijk zijn we heel lang bezig geweest met de montage. We begonnen rond de avonduren op zaterdag (lees: 22:00), en ik besloot zelf mijn nachtrust te nemen rond 3:00 tot en met 7:30. Daarna zijn we verder gegaan met de montage. De montage is door mij gemaakt, maar is op sommige plekken aangepast door een andere studiegenoot, die overigens ook met audio gewerkt heeft. Dat was niet mijn taak. 🙂

Het idee van de aftiteling heb ik opgezet en is verder uitgewerkt door weer twee andere studiegenoten. Als lunch en avondeten hebben wij Domino’s Pizza’s gehad, die ons voor dit project hebben gesponsord. Hier willen wij Domino’s Barendrecht enorm voor bedanken. Uiteindelijk hebben we onze deadline van 19:00 ruim gehaald en waren we rond 16:00 al klaar met de film. Hieronder staat de film, inclusief ‘behind the scenes’ te vinden. De behind the scenes zijn achter de film zelf geplakt. De filmposter op de thumbnail is door mij gemaakt en voldoet voor 90% aan alle filmposter eisen.

Al met al een super leerzaam project. We hebben wel een paar punten gezien wat voor een volgende keer anders moet, zoals audio en de belichting. Heb jij zelf ooit mee gedaan aan het 48 Hour Film Project? Laat het mij weten door een reactie te posten onder deze blogpost met daarin jouw verhaal en eventueel een link naar de film! Ik ben super benieuwd naar jouw verhaal.

Als je van plan bent om mee te doen, kan ik jou alleen maar vertellen dat je dit zeker moet doen, en goed voorbereid erheen moet gaan. Zorg voor een goede tijdplanning, van je hebt maar 48 uur de tijd. Verder wens ik jou heel veel succes, en laat het aan mij weten als je geslaagd bent!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *