Feyenoord verslaat FC Emmen in het Eredivisie duel op 1 februari 2020 met 3-0. Peter en ik (Timo) zijn naar deze wedstrijd toe geweest en ik ga hier alles over vertellen in dit artikel. Ik ga alles van de heenreis, parkeren/ tramreizen, stadion en wedstrijd tot de terugweg vertellen in dit bericht, zodat jullie een goed beeld bij deze wedstrijddag hebben.

Om 17:15 stond ik met de auto bij Peter voor de deur, aangezien we met de auto naar het stadion wilden, omdat dit praktischer leek en we de drukte wilden vermijden in het openbaar vervoer. We stopten eerst nog even bij de McDonalds in Gouda om via de McDrive een lekkere vette hap te bestellen. Helaas moesten we alsnog terug naar de kassa, omdat ze 1 single crispy bacon beef waren vergeten voor Peter. Gelukkig is dit opgelost en kregen we deze alsnog. Helaas sloopte Peter mijn SD kaartje en konden we geen video maken tijdens deze trip, maar gelukkig hebben we www.timeuw.nl om alsnog alles vast te leggen.

Het was voor mij de eerste keer dat ik zelf moest rijden door de McDrive. Peter vond dat ik hard schreeuwde tegen de persoon die mijn bestelling opnam, maar ik wist niet hoe hard je moest praten, aangezien de motoren van de auto’s ook geluid maken. Ik bestelde kipnuggets, friet en cola. Peter nam 2 crispy bacon beef en een milkshake vanille (aardbei was op). We aten op de parkeerplaats van McDonalds Gouda.

Eenmaal toen we klaar waren met eten, reden we richting Beverwaard P&R, waar je volgens de site van Stadion De Kuip gratis kon parkeren en daarmee de drukte zou vermeiden. Over de drukte vertel ik aan het eind van dit blog meer. We reden eerst 2 keer verkeerd in de richting van Rotterdam, maar we kwamen veilig aan uiteindelijk. Toen ik de auto geparkeerd had, bleven we nog heel even zitten om onze mobiele telefoons op te laden, aangezien ik dat vergeten was tijdens het rijden. Mijn iPhone was leeg, omdat ik hem als navigatie gebruikte. Ik raad “Waze” als app voor navigatie enorm aan. Met je Feyenoord seizoenskaart (deze zijn in bezit van Peter en familie) kan je gratis met de tram in de richting van het stadion. Dit deden wij dus ook, en we kwamen binnen 15 minuten netjes bij het stadion (op tijd) aan. Goed geregeld van Feyenoord Rotterdam en RET.

De wedstrijd zelf was oké. Toen de 1-0 al vroeg in de wedstrijd viel, door doelpuntenmaker Oguzhan Özyakup in de 2e minuut van de wedstrijd. De overige 2 doelpunten waren afkomstig van de Deen Nicolai Jörgensen en Luis Sinisterra. De wedstrijd zelf was verder redelijk rommelig en niet heel spannend/ sprankelend, maar wel vermakend genoeg voor een zaterdag avond na een werkdag.

De terugweg was lachen. We liepen terug naar Beverwaard omdat we zagen dat het “maar” 3 kilometer lopen was. We dachten, dat kan wel. Maar na een wandeltocht van ruim 45 minuten waren we er wel redelijk op uitgekeken. We kwamen aan op de P&R (park and ride) en reden naar huis toe. Het was redelijk druk op de weg naar huis, maar dat snap ik wel als er 40.000/50.000 man terug naar huis wilde na een wedstrijd van Feyenoord. Uiteindelijk thuis zette ik Peter af en reed ik naar huis toe om te rusten.

Ben jij wel eens in een stadion geweest en zo ja; Waar? Laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *