Feyenoord Open Dag 2019

Op zondag 21 juli 2019 zijn Peter en ik naar de open dag gegaan van Feyenoord Rotterdam, de Eredivisie club van Rotterdam. Hoewel ik geen Feyenoord supporter ben, ben ik wel mee gegaan naar de open dag, omdat Peter niemand anders meekreeg, haha. Op deze dag werd de nieuwe selectie gepresenteerd, waren een aantal evenementen te doen, speelde Oud-Feyenoord tegen Creators FC – Een elftal vol met YouTubers uit Nederland en kwam er een helikopter het stadion van Feyenoord binnenvliegen met daarin de nieuwste aanwinsten; Liam Kelly, Luciano Narsingh, Nick Marsman en (de inmiddels vertrokken) hoofdcoach Jaap Stam. Je leest alles van begin tot eind in dit blog.

Peter voor de muur van de Kuip.

In de ochtend vertrokken we rond 9:30 richting Rotterdam, dronken we onderweg nog een lekkere koffie van de Kiosk (station Gouda), en gingen we gokken welke spelers er uit de helikopter zouden stappen; We hoopten beide op Eljero Elia, een ex Feyenoord speler. Toen we eenmaal De Kuip binnenkwamen, zagen we gelijk al twee Feyenoord spelers lopen, namelijk Lutsharel Geertruida en Jens Toornstra. Ik dacht eerst: “Wie loopt er met een Geertruida shirt?”, maar het bleek de echte speler te zijn, volledig in het tenue van Feyenoord, van top tot teen.

Nadat we een rondje door en langs het stadion liepen, zijn we op verschillende plekken gaan zitten – waar het mocht. Sommige vakken in De Kuip waren opengesteld voor supporters en bezoekers om te kunnen zitten. Ik zelf zit af en toe in De Kuip, maar zat nu op vakken waar ik normaal nooit zit. Peter heeft seizoenskaarten voor vak J, maar we kregen nu kansen om in vakken zoals vak PP, vak W, e.d. te kunnen zitten. Dit vond ik persoonlijk wel leuk, omdat je het stadion nu vanaf een andere kant kon bekijken en een ring hoger.

Eenmaal terug beneden, op de plek waar je je hapje en een drankje besteld tijdens de rust, of voor een match, liepen we een aantal spelers tegemoet. Dit waren de spelers; Lutsharel Geertruida, Jens Toornstra, Steven Berghuis, Elber Evora en Emil Hansson. Zelf ben ik van mening dat – op dit moment op huurbasis bij RKC Waalwijk – speler Dylan Vente ook langs ons liep, maar dit kan ik niet 100% bevestigen. Nadat we hun zagen, vertrokken we naar binnen en liepen we via een roltrap naar boven waar een aantal oude Feyenoord shirts van Robin van Persie hangen.

Voor de kids: Voor de kleine onder ons is er ook genoeg te doen. Minigames zoals voetbaldarts (waar je zoveel mogelijk punten moet halen door middel van een dartbord en een soft bal), een DroomParken voetbalveldje, foto’s nemen met de Feyenoord selectie, en nog veel meer. Als je van plan bent om met je gezin en kinderen erheen te gaan, is het zeker een aanrader als Feyenoord supporter.

Beneden haalden we een frietje en wat te drinken en zochten we eigenlijk direct een mooie zitplaats op in het stadion. We wilden beide hoog zitten, zodat we een mooie view hadden op het veld. We zaten in vak RR als ik het goed heb, en inderdaad; We hadden een prachtig beeld op het veld. We hebben de wedstrijd van oud Feyenoord tegen Creators FC gekeken, die overigens ook op Fox Sports 1 te bekijken was, we kregen een Crossbar Challenge met 4 kinderen te zien op het veld, de spectaculaire helikopter landing en de presentatie van de nieuwe selectie voor seizoen 2019/20 met uitblinkers als Steven Berghuis, Orkun Kökçü en Nicolai Jorgensen. De wedstrijd van Feyenoord – Creators FC eindigde in 3-0 voor Feyenoord, Ali Boussaboun was YouTube keeper Noah Zeeuw te sterk met een hattrick – door 3x te scoren. Verder stapten Jaap Stam – die na 120 dagen opgestapt is na een 4-0 nederlaag tegen AFC Ajax – uit de helikopter, samen met Narsingh, Liam Kelly en Nick Marsman. Helaas dus geen Eljero Elia. Leroy Fer sloot een week later aan bij de vaste selectie, nadat hij een succesvolle trainingskamp had doorlopen en weer fit was in Oostenrijk.

Dit was het einde van de Feyenoord Open Dag. Ik keek er van te voren enorm tegen op, maar ik heb me enorm vermaakt met Peter. Echter, ben ik geen supporter van Feyenoord, maar een enorme voetbal liefhebber, dus meer een neutrale kijker. Het is zeker een aanrader om heen te gaan, ook voor gezinnen die Feyenoord in hun hart hebben zitten, of met kleine voetballiefhebbers.

Ben jij ook naar de open dag van Feyenoord Rotterdam geweest? Laat het me weten door middel van een reactie onder dit bericht. Ben jij van plan om te gaan en weet je niet helemaal wat te verwachten, kun je altijd mijn video bekijken die boven deze alinea staat. Hierin wordt misschien het een en ander duidelijk. Bedankt voor je aandacht :-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *