6 Favoriete iPhone spellen (gratis en betaald)

Hoi, ik ga jullie mijn favoriete iOS (iPhone & iPad) games laten zien die ik de afgelopen tijd heb gespeeld. In de spellen zit een groot verschil qua genres, zoals sport, avontuur, RPG, e.d.. Heb jij ook een leuke tip voor een spel voor op iOS? Laat het door middel van een reactie achter.

1 – Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Het eerste spel wat ik wil delen is GTA: Chinatown Wars. Dit spel werd officieel in 2009 uitgebracht op spelcomputers zoals de PSP (Playstation Portable) en de Nintendo DS. Later kwam dit spel ook uit voor Android en iOS devices en is op dit moment nog steeds beschikbaar in de App Store. Ondanks dat dit eigenlijk al een spel is van ruim 10 jaar terug, is het in mijn ogen nog steeds het spelen waard. Ik vind het zelf leuk om te spelen als ik in de trein zit, of als ik aan het reizen ben met het openbaar vervoer. Het spel is niet gratis te verkrijgen, en kost op dit moment €5,49 in de App Store. Ben jij een echte liefhebber en mis jij het spelen van dit spel? Dan raad ik het spel zeker aan. Betaal de game alleen als je deze €5,49 echt kunt missen.

2 – Pacybits 20 (Free/Gratis)

Pacybits 20 is een spel gebaseerd op FUT (FIFA Ultimate Team). Je kunt door middel van online drafts en single player drafts, minigames en duels aan coins en packs komen, en op die manier jouw droom elftal samenstellen. Elke dag zijn er nieuwe FUT-packs beschikbaar tijdens de Lightning round rond 19:00. Met je Pacybits Tokens en je Coins kun je deze packs openen, en wie weet pack jij Lionel Messi, Christiano Ronaldo of Frenkie de Jong wel!

Het spel is geheel gratis te spelen. Het is niet mogelijk om extra coins of tokens te kopen, dus het zal geen aanslag op je rekening zijn. Je krijgt af en toe een reclame van maximaal 5 seconden tussen de minigames door. Ook kun je sommige rewards verdubbelen na een draft, door een reclame filmpje van tussen de 1 en 30 seconden te bekijken. Het is overigens geen officiële app van EA SPORTS FIFA.

3 – Oldschool RuneScape Mobile (Free/Gratis)

Herbeleef de oude tijden van het populaire Jagex spel “RuneScape” van vroeger door het spelen van de “Oldschool Runescape” mobile app. De app was vroeger alleen beschikbaar als je een betaald membership account op de game had, maar is nu gratis te spelen. Het grote voordeel van deze game is, dat het cross-platform is. Dat betekent dat je in de trein of bus kunt spelen, en bij thuiskomst direct op je laptop of computer door kunt spelen met hetzelfde account. Maak jouw account aan en herbeleef het spel van vroeger. Trust me; You won’t regret it.

Android gebruikers hebben met een betaald RuneScape account toegang tot de mobile app van RuneScape 3 (nieuwe versie van het spel). Spelers kunnen met de reguliere RuneScape game ook cross-platform spelen via hun mobiele Android Device. Voor iOS gebruikers komt deze app pas later in 2020 beschikbaar in de BETA versie. Je kunt jezelf via de website van RuneScape voor updates over de iOS versie.

Het spelen van RuneScape kan op twee manieren, gratis en betaald. Als gratis speler heb je enorm veel quests, skills en locaties op de map om heen te gaan. Als betaalde speler (€9,34 per maand) krijg je enorm veel voordelen, door bepaalde items waardoor je extra XP-points krijgt voor skills, véél meer quests en je kunt door de hele RuneScape map heen in speciale member worlds. Ik ben zelf in bezit van een Membership, en heb daar tot de dag van vandaag – buiten het bedrag om – geen spijt van. De voordelen helpen mij enorm en ik ben een enorme liefhebber van de game. Ik speel het dagelijks via PC, en kan niet wachten tot RuneScape 3 voor mobile devices beschikbaar komt.

4 – Online Soccer Manager (OSM) (Free/Gratis)

Coach jouw favoriete team via de app van OSM (Online Soccer Manager). Deze gratis voetbal simulator laat jou volledig vrij in het managen van een (echt) voetbalteam, zoals Feyenoord, AFC Ajax, AC Milan of Real Madrid. Koop je favoriete spelers en stel je unieke droomteam samen. Het is een multiplayer game, wat betekent dat je met meerdere coaches in een competitie zit. Je kunt je vrienden, klasgenoten, collega’s of sport teamgenoten uitnodigen dit spel te spelen en samen een competitie te starten.

Ook dit spel is cross-platform, en is ook beschikbaar voor Android, iOS, PC en laptops. Via de website kun je jouw account aanmaken of inloggen om zo je team te beheren. Het is ook mogelijk om geld in het spel te steken door boss-coins te krijgen, maar deze zijn ook gratis te krijgen door het kijken van reclame video’s van ongeveer 20-30 seconden. Boss-coins kun je gebruiken om spelers te scouten via de scout, op trainingskamp te gaan en om vriendschappelijke wedstrijden te spelen om je tactiek te testen.

5 – Pokémon GO (Free/Gratis)

Trek je schoenen aan, pak je jas, neem je powerbank mee, want voor het volgende spel ben je de komende tijd druk bezig buiten de deur. Pokémon GO is een gratis AR game waarbij je daadwerkelijk de deur uit moet om de wereld van Pokémon te ontdekken. Door rond te wandelen – fiets en auto zijn streng verboden en is strafbaar volgens de wet – spawnen er overal Pokémon om jou heen. Ook kun je gyms overnemen in de steden/ dorpen overal ter wereld om gymbadges te sparen. Hoe meer gym XP je krijgt, hoe sneller deze gymbadge goud is en hoe meer rewards en voordelen je uit de gym krijgt.

Als je het spel gaat spelen, raad ik jou aan om je aan te sluiten bij team geel (Instinct). Ik ben zelf ook lid van dit team en zo kleuren we gezamenlijk Pokémon GO geel. Let bij het spelen van dit spel goed op je eigen veiligheid, en op de veiligheid van andere mensen/verkeer om jou heen. Het spelen van Pokémon GO in de auto of op de fiets wordt in Nederland wordt in Nederland flink in rekening gebracht met een forse geldboete. Overigens spawnt er niets om je heen als je harder dan 12km/u rijdt/ loopt en moet je vaart verminderen. Anders krijg je misschien een soft-ban (tijdelijke ban waarbij je geen Pokémon kunt vangen of Pokéstops kunt draaien).

6 – Minecraft Earth (Free/Gratis)

Mocht jij niet zoveel plezier hebben met Pokémon GO, en houd jij wel van AR games waarbij je echt op pad moet? Neem een kijkje naar dit spel, genaamd Minecraft Earth. Dit spel werd in 2019 gepubliceerd en is tegenwoordig in Nederland beschikbaar. Door chests te openen, bomen te hakken en te minen krijg je verschillende soorten blokken, en via een AR+ mode kun je met deze resources een mooi huis, kasteel of bunker bouwen. Het is ook mogelijk dit samen met je vrienden te doen.

Ik zelf speel de game niet, maar had altijd veel plezier in het spel. Ik hoor je afvragen; “Waarom ben je gestopt?”. Ik ben niet echt een groot liefhebber van AR games, vandaar dat ik het bij Pokémon GO houd, omdat het anders net te veel is. Minecraft Earth is een prachtig spel en zit super goed in elkaar, maar ik kan niet alle spellen tegelijk spelen. Ook waren in mijn vriendengroep weinig mensen die dit spel leuk vonden, of daadwerkelijk speelde. Vandaar dat ik de beslissing genomen heb om per direct te stoppen met het spel.

Dit zijn op dit moment alle spellen die ik jullie enorm aanraad. Ik krijg vandaag op de dag van typen (04-02-2020) mijn nieuwe telefoon binnen met veel meer geheugen intern, waardoor ik iets meer spellen kan gaan spelen onderweg. Als ik deze spellen getest heb, zal ik opnieuw een selectie maken met mijn favoriete gratis en betaalde iOS spellen voor jullie. Mocht je hier iets aan gehad hebben, wil ik je vragen om een reactie achter te laten met jouw favoriete spel voor mobiele devices. Ik ben extreem benieuwd en wie weet raak ik er wel verslaafd aan.

timovdberg Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *