Op 19 mei 2019 ben ik met Peter Smit (Altijd Peter) naar de Jumbo Racedagen geweest, een evenement van Jumbo Supermarkten op het Circuit in Zandvoort. We zijn in de ochtend vroeg vertrokken na een heerlijke bak met koffie, met het openbaar vervoer. Nu vraag je je vast af; Wat is “vroeg”? We stonden allebei voor 7 uur ’s ochtends op om de trein van 7:22 te halen vanaf station Waddinxveen. Ja, dat is vroeg voor ons doen op de zondagochtend. Peter had 2 kaarten voor dit evenement geregeld, aangezien hij heel graag wilde gaan. Ik zelf ben niet een groot Formule 1/ Max Verstappen fan, omdat mijn interesses ergens anders liggen.

Eenmaal aangekomen op station Zandvoort met de sprinter, kwamen we eigenlijk gelijk in een behoorlijke drukte terecht. Heel veel fans met Max Verstappen merchandise en ouders met kinderen liepen richting het Circuit in Zandvoort, maar de meeste stopte eerst even bij het merchandise kraampje wat voor het station stond. Heel handig, want dan hoefde wij niet op Google Maps te kijken om de weg te vinden. We kwamen bij de ingang van het circuit aan en stonden enkele minuten in de rij. Het ging behoorlijk snel voor mijn gevoel. De mensen die je kaarten checkte wisten precies hoe en wat en deden dit op volle snelheid. Er vlogen enkele helikopters over de ingang waar je denk ik in kon tegen een kleine betaling, maar dit weet ik niet zeker.

Nadat we onze tickets lieten scannen, kwamen we in een reeks met allemaal auto’s terecht. Er reden auto’s als een BMW, Jaguar, Toyota en een golfkarretje. Wat mij opgevallen was, is dat de meeste van deze auto’s gewrapped waren. Geel, zwart, oranje, maar ook met reclames erop. Dat zag er super leuk en gezellig uit. En natuurlijk; Stoer! We hebben enkele minuten gewandeld op het Circuit, aangezien we iets later binnen kwamen en daardoor het begin stuk miste van de shows op het circuit zelf. Er stonden heel veel eetkraampjes, drink kraampjes en merchandise kraampjes waar ze kleding en accessoires verkopen. We liepen richting de mensenmassa langs de baan, aangezien we daar ook auto geluiden hoorden. Er waren behoorlijk wat auto’s aan het driften, en iets later kwamen er kart auto’s (zoals in de Mario Kart games, en kartbanen) aan en die deden ook een wedstrijd met elkaar.

De Max Verstappen fan shop was dit jaar super druk. Als je van plan bent om naar de Jumbo Racedagen 2020 te gaan, waarschuw ik je bij deze alvast voor de drukte. Iedereen wilde een shirtje, petje of sleutelhanger van Max. Zorg er ook voor dat je genoeg geld mee hebt. 🙂

Tijdens de Jumbo Racedagen 2019 was er 1 van de auto’s gecrasht in de reclameborden. Wij wisten zelf niet precies wie dit was, maar later kreeg ik een WhatsApp bericht van mijn moeder, die mij vertelde dat Romy Monteiro over de kop gevlogen was op de baan. Hieronder heb ik een video geplaatst met hoe dit gebeurde. Wij hoorden alleen op het terrein enorme schrikgeluiden van mensen die dit zagen gebeuren. Ik stond op het moment van het ongeluk iets te drinken te bestellen, waardoor wij geen zicht hadden op de schermen; Wij waren daarvoor de race wel aan het bekijken!

Aan het einde van de dag kwamen wij nog 1x terug op het circuit en zaten we terug langs de baan. Max Verstappen reed samen met een collega F1-racer nog 1x over het circuit heen. Daarna zijn wij nog even langs het vakantiepark van Center Parcs gegaan, om hier te eten in het Market Dome en daarna zijn wij terug naar huis toe gegaan.

Kort samengevat; We hebben een super leuke dag gehad, ondanks dat ik helemaal geen fan ben van de Formule 1, of van andere autoraces. Ondanks dat het gratis is, kostte het eten en drinken, en verschillende activiteiten (reuzenrad, helikopter, e.d.) wel geld, maar ook die prijzen vielen enorm mee. Het eten op het vakantiepark van Center Parcs Park Zandvoort was ook prima, en hier hebben we enorm van genoten. Al met al is dit evenement zeker een aanrader voor de Formule 1 fans, of voor gezinnen met kinderen!

Ben jij zelf wel eens naar dit evenement geweest? Laat het me weten in de reacties. Als je er van plan bent heen te gaan, voor een volgende keer, kun je natuurlijk mijn vlog met Peter bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *