Beste iedereen! Ik ga mijn avontuur van A->Z met jullie delen door middel van de onderstaande video en blog. Van het bestellen van de tickets via Pluimen.nl, tot de Efteling zelf. We zijn op woensdag 20-11-2019 naar het park gegaan, dus ik kan je ook alles vertellen over de doordeweekse drukte van het park, en de sfeer. Veel leesplezier!

Op 08-11-2019 startte ons avontuur in de Efteling al. We kochten onze tickets. Ik had van mijn stageperiode een pluimen.nl code gekregen ter waarde van €35,- waardoor ik slechts €7,- kwijt was voor een Winter Efteling ticket. De tickets kosten in totaal €42,- per stuk, wat best prijzig inderdaad. Maar wij als Efteling fans laten ons daardoor niet tegen houden.

Na het bestellen van de tickets kregen Peter en ik nog een leuke video van de Efteling in onze mailbox. Deze video is hieronder te bekijken. Ik vind dat ze dat super hebben gedaan! Leuke toevoeging na je bestelling.

De dag voor het bezoek aan de Efteling, 19-20-2019 besloot ik met Peter nog even langs de supermarkt te gaan. We moesten lunch hebben voor de dag, en wat te eten voor de dag zelf, aangezien dit iets goedkoper is dan dat je alles op het park koopt. Avondeten aten we op de terugweg bij de Burger King op het station in Den Bosch.

Op de dag van het bezoek zelf, op 20 november 2019, zijn we in de ochtend vertrokken en kwamen we na enkele vertragingen 10:00 – een uur van te voren – aan op het park, bij de ingang. Het grote hek zat nog dicht en we konden het park nog niet op. De parkeerplaats was op enkele auto’s na leeg en er stonden maar een paar mensen bij de ingang. Toen we een paar minuten bij de ingang stonden, kwam de sleutel voor het grote hangslot aan, die twee kinderen open mochten doen. Wij dachten dat Pardoes – de Efteling mascotte – hem zou openen, maar dat bleek niet waar te zijn. De twee kinderen kregen ook een certificaat na het openen van het hek.

Toen we uiteindelijk een uur gewacht hadden, stroomde het park rustig vol met kinderen (schoolreisjes) en gezinnen. Het was drukker dan dat we dachten helaas, maar het was wel gezellig druk. Wachtrijen varieerde tussen de 0 tot 30 minuten, Symbolica schommelde qua wachttijden rond en nabij de 10/15 minuten, maar een Vogelrok of Fata Morgana bleven tussen de 0 en 5 minuten. We besloten te beginnen bij de Baron 1898, omdat deze op dat moment rustig was, en omdat het als nieuwste achtbaan van het park denk ik een van de drukste zou worden qua wachttijden, maar niets bleek minder waar. De tijden schommelde rond de 5 tot 10 minuten.

We hebben een rondje door het Efteling museum gedaan, wat voor mij de allereerste keer was. Het is leuk om te zien hoe het park van de Efteling van niks naar veel gegaan is. Het museum bestaat uit een deel sprookjes die je moet raden voor de sprookjessprokkelaar en uit het ontstaan van de Efteling. Ook staat er een ouderwets televisie scherm met daarop een interview met Anton Pieck. Buiten het museum stond een oud baandeel van de Python voor de renovatie in 2018 en een oude Tuffer van de Oude tufferbaan.

Na het kijken in het Efteling museum vertrokken we in de richting van Symbolica. Mijn favoriete tour is de heldentour, of de schattentour. De muziektour heb ik echter maar 1x gedaan. Ook vandaag kozen wij voor de schattentour en de heldentour. Deze dark-ride is bijzonder mooi en uniek, zeker een aanrader, maar; Ik zou persoonlijk niet niet het langst voor in de rij blijven staan. Fata Morgana en Droomvlucht hebben de absolute voorkeur, en zeker bij een lange wachtrij.

Het nieuwe sprookje van De Zes Zwanen is open en wij besloten hier een kijkje te nemen. Zes zwanenboodjes – met vleugeldeuren – varen rond over het water en nemen je mee door het sprookje. Een klein verhaaltje wordt verteld onder het kasteel. Ook kan je via een andere kant nog het kasteel in om het huisje te bekijken van binnen en kennis te maken met het sprookje. Wij kwamen helaas net te laat binnen en midden in het sprookje. Wij wilden hier niet te lang op wachten vanwege een drukker park ipv onze verwachting, dus we besloten door te gaan naar andere sprookjes en attracties. We raden het sprookje – in hoeverre wij deze hebben gezien – wel aan om te bezoeken.

De bouw van Max & Morritz, een nieuwe familie achtbaan op de locatie van de voormalige Bobslee is ook van start gegaan. De baan van de bobslee is gesloopt en het station wordt gerenoveerd naar een vernieuwde opstaphaven van de achtbaan. De hekken zijn aangepast op de achtbaan, zoals je hier onder ziet. De Efteling zelf noemt het een zeer stomme familie achtbaan. Dit vond ik zelf wel grappig om te lezen. 🙂

Het IJspaleis in de Efteling is ook vernieuwd en in mijn optiek een stuk ruimer opgezet. Er is 1 binnen schaatsbaan en 1 buiten schaatsbaan en het kostte volgens mij €2,- per half uur schaatsen. Schaatsen zijn verplicht op de baan, dus je mag er niet op wandelen. Ook is er in het ijspaleis een eetgelegenheid met toiletten. De prijzen heb ik helaas niet bekeken, maar je moet denk ik rekening houden met de prijzen van de Efteling, dus zorg dat je de komende weken een paar extra uren kan werken.

Aqua Nura was schitterend. Aan het einde, na de sluiting om 18:00, hebben we de watershow van Aqua Nura om 18:15 nog bekeken. Het was volgens mij een vernieuwde watershow in vergelijking met de laatste show die ik heb gezien (in 2016, in zomer 2018 was de Tiësto variant actief). Na de show liepen we in de richting van Bosrijk.

In Bosrijk wilden we wat eten, want we dachten dat we wel voor een mooi prijsje wat konden eten. Fish & chips kost €30,- en hiervan schrok ik persoonlijk een beetje. Dus we besloten weg te gaan en nog even rondje Bosrijk te doen, terwijl we het spel “Help Klaas Vaak Zand Zoeken” speelden. We hebben een spel van 30-45 minuten gedaan en besloten daarna naar de bus te wandelen. Het hek van de Efteling was gesloten en we konden daardoor het park niet af, omdat we opgesloten zaten in de Efteling. Dus we moesten even aanbellen. Na 10 seconden stonden we weer netjes buiten en konden we weer naar huis toe.

Ben jij zelf wel eens in de Efteling geweest? Laat jouw verhaal hieronder weten en vergeet niet de video hierboven te checken. Tot de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *